OSMANİYE / DÜZİÇİ - Ellek Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri gübirlik Gaziantep Gezisi ile Gaziantep'in kültürel değerlerini görme ve yaşama şansı buldular. Hayvanat bahçesini tarihi müzeyi ve Zeugma müzesini gezip gördüler. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ellek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin geniş katılımıyla bir aile sıcaklığında yapılan iftar programı hepimizin iftihar kaynağı oldu. Öğrencilerimizle iftar sofrası etrafında buluşmak Ramazan aynın feyiz ve bereketini idrak etmekte sebep olurken ateş etrafında içilen bir bardak semaver çayı ise hem içimizi hem gönüllerimizi ısıttı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize sonzuz teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

OSMANİYE OKUYOR-2 PROJESİNDE KİTAP PAYLAŞIM ETKİNLİĞİ kapsamında öğrencilerimiz okuyup bitirdikleri kitapları arkadaşlarıyla paylaşarak dostluğun, kardeşliğin, paylaşmanın ve okuyor olmanın zevkine varıyorlar.

Mrt

Okulumuz tüm idareci, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Deprem Tatbikatı'nı gerçekleştirdik. Böyle bir felaket olmasın isteriz ancak önlem almak yaşam kurtarır.

Mrt

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Osmaniye Okuyor-2" Projesi kapsamında "Ellek Anadolu Lisesi de Okuyor " etkinliği yapılmıştır. Tüm öğrencilerimizi kitap okumanın zevkine ve farkına varmaları için canla başla çalışıyoruz. Kitap okumak zihni ve ufku açar. Kelime dağarcığını geliştirir. İnsan bildiği kelime kadar düşünür düşüncesinden yola çıkarak okuma kültürünün okulumuz öğrencilerine kazandırılması temel amacımızdır.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

Ödül ve Disiplin ile ilgili Maddeler

Şbt

2024 BURSLULUK SINAVI başvuruları 13.02.2024 tarihinde başlamış olup 1 Mart 2024 tarihi son gündür. Başvurularla ilgili hususlar aşağıdadır:9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacaktır.Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

Ock

Okulumuzda 03.01.2024 tarihinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla kontrollü yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatta yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı anlatılarak uygulamalı olarak gösterilmiştir.

Ock

Okulumuzda, Osmaniye Sağlık İl Müdürlüğü 112 Acil Yardım Başhekimliğinden gelen ekip tarafından meslek tanıtımı kapsamında bilgilendirme yapıldı.Paramedik Hasan AKOL ve ekibine teşekkür ederiz.

Ock

Jandarma ekiplerince trafik simülasyon aracıyla yaptıkları eğitimler TRT Habere konu oldu. Emniyet kemerinin öneminin anlatıldığı hususunda bilgi verildi.

Ock

İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından 21.12.2023 tarihinde trafik kazalarına karşı bilinçlendirmek, emniyet kemerinin önemini anlatmak amacıyla öğrencilerimize simülasyon aracı ile uygulama eğitimleri verilmiştir.

Ara

ELLEK ANADOLU LİSEİ ELLEK e-BÜLTENİ'nin KASIM sayısı yayımlandı.

Ara

Ellek Anadolu Lisesi 9. sınıf ve  sınav hazırlığındaki 12. sınıf öğrencileri okul idaresi ve öğretmenleri tarafından motivasyon gezisine götürüldü. Okul Gezisi-Sinema etkinliğinin amacı çğrencilerimizin okul aidiyet duygularını geliştirmek , kültürel aktiviteler içerisinde sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Emeği geçen Yasemin SARAÇ, Cansu DUZCU, Gülşah URAL, Cebrail BEYCİOĞLU ve Neslihan ER hocalarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Gezinin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Ellek belediye Başkanı Abbas YEŞİLDEMİR'e de okulumuz adına teşekkür ederiz.

Kas

"Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir." diyen Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün izinden eğitim meşalesini geleceğe taşıyan Ellek Anadolu Lisesi öğretmenleri bu anlamlı günü tüm öğrencileriyle birlikte kutladı.

"BUGÜN HÜZÜN GÜNÜ

BUGÜN AKLIMDA ÖĞÜDÜ

BUGÜN LİDER BİR TÜRK’ÜN

EBEDİYETE GÖÇTÜĞÜ GÜN

BUGÜN 10 KASIM, ULUSAL AĞIDIM

O’NUN İÇİN ŞİMDİ BURADAYIM" diyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalininin 85. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Okulumuzun öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu anma programı icra edildi.